Jobbtips med Fairooz Tamimi och Kotada Yonus

Jobbtips med Fairooz Tamimi och Kotada Yonus
April 17, 2017 Flyktingar Lund

Hur är det att bli egenföretagare i Sverige? Hur är det att jobba som social entreprenör?

Kom till JOBBTIPS onsdagen den 26 april 2017, kl. 17.00-18.30 för ett inspirationssamtal med följande talare: FAIROOZ TAMIMI, egenföretagare / regionchef på Impact Invest Scandinavia-Skåne, och KOTADA YONUS, social entrepenör och grundare av Öresundspuls.


FAIROOZ TAMIMI

Fairooz är en entreprenör från Jordanian som kom till Sverige i mitten av 2013 för att starta en egen firma i Lund.
Hon drev ett eget företag i sitt hemland och hade internationell erfarenhet av att utveckla och leda stora kulturöverskridande projekt. Fairooz har ett starkt engagemang för att ta vara på utlandsfödda entreprenörers potential i Europa, särskilt kvinnornas. Hon är regionalchef för Skåne på Impact Invest Scandinavia (http://www.impactinvest.se). Hon är en prisbelönad författare med ett flertal publicerade verk och en återkommande tidningskolumnist som bl a skriver i Sydsvenskan.

KOTADA YONUS

Kotada är ursprungligen palestinier från Syrien men numera svensk medborgare. Han har både 3 års studier i företagsekonomi med sig från Syrien och 3 års studier i internationell migration och etniska relationer vid Malmö universitet. Kotada tycker om företagande, speciellt när företagande blandas med påverkan. Han intresserar sig för samhällsvetenskapliga teorier och tycker att de utgör en viktig utgångspunkt för att skapa positiva förändringar i samhället, något som ofta glöms bort. Han tror på att dialog och diskussion är nycklarna för att komma vidare i ett samhälle som lider av olika former av diskriminering.
Kotada arbetar för närvarande på en medieplattform som heter Öresundspuls. Målsättningen är att främja ett jämställt, inkluderande och välinformerat mångkulturellt samhälle. Plattformen vill fungera som en bro mellan arabisktalande i Sverige och det övriga svenska samhället. Kotada är plattformens grundare och ansvarige utgivare. Han ägnar det mesta av sin tid till att förhandla fram avtal med företag för att säkerställa intäkter till Öresundspuls. Samtidigt utvecklar han idéer och tar fram information som ska spridas via medieplattformen så att nyanlända får lättare eller blir bättre på att finna sig tillrätta i det svenska samhället (http://oresundspuls.se).


Information:

Datum: onsdag 26 april 2017. kl. 17.00-18.30
Plats: Lunds stadsbibliotek, Rum: Utsikten. S:t Petri Kyrkogata 6, 222 21 Lund.

Vi bjuder på fika efteråt med möjlighet till nätverkande, kontaktskapande och utbyte av tips och erfarenheter!
Facebook Event: Länk till Facebook-event!


Om Jobbtips:

Möt Lundabor med olika yrken och få tips om hur arbetsmarknaden i Sverige fungerar! Bredda ditt nätverk med kontakter i Sverige genom att träffa vanligt folk som är villiga att hjälpa dig!

I samarbete med Stadsbiblioteket, Lund International Rotary Club och CaseLab, anordnar ”Flyktingar Lund” en aktivitet riktad mot nyanlända vuxna och ungdomar, kallad ”Jobbtips”.

Datum för jobbtips under våren 2017:

  • 26 april
  • 31 maj

Kontakta oss:
mail: refugees.lund@gmail.com
tel: 073-992 76 78