Jobbtips med Ama Sandberg och May Samhouri

Jobbtips med Ama Sandberg och May Samhouri
May 23, 2017 Flyktingar Lund

Hur är det att jobba som modersmålslärare i arabiska? Hur är det att jobba som projekledare och verksamhetsutvecklare?

Kom till JOBBTIPS onsdagen den 31 maj 2017, kl. 17.00-18.30 för ett inspirationssamtal med följande talare: Alma Sandberg, projektledare och verksamhetsutvecklare, och May Samhouri, modersmålslärare i arabiska.


ALMA SANDBERG

Alma är från Albanien och flyttade till Sverige för sex och ett halvt år sedan. Alma har studerat samhällsvetenskap vid universitetet i Tirana och tagit en master i entreprenörskap och innovation med inriktning mot ”New Venture Creation” vid Lunds universitet. Hon började arbeta en månad efter att hon flyttat till Sverige och under hennes tid här har hon medverkat till att starta upp olika projekt, organisationer inom civilsamhället och företag. För närvarande arbetar Alma som projektledare och organisationsutvecklare för Nordjobb i Köpenhamn. Nordjobb är ett nordiskt arbetsmarknadsutbytesprogram som förmedlar säsongsjobb till ungdomar i de nordiska länderna. Nordjobb hjälper också de sökande att hitta boende samt erbjuder fritidsaktiviteter under sommarmånaderna.

MAY SAMHOURI

May Samhouri, stolt 42-årig mamma till de underbara trillingarna Omar, Maryam och Yousif, kom till Sverige från Syrien som kvotflykting med sin familj för drygt fyra år sedan. Hon arbetar som modersmålslärare och studieassistent åt nyanlända elever i grundskolan i den byn där hon bor. Hon har engagerat sig som studentrepresentant inom Malmö universitets studentkår förra året. Innan dess läste hon även ett masterprogram vid MAH, men behövde ta ledigt från studierna eftersom hon samtidigt arbetade, vilket hon fortfarande gör. Hemma i Syrien arbetade hon som engelsklärare och översättare och ibland även som lärare i arabiska. Hon var verksam som volontär för Syriska Röda Halvmånen mellan år 2000 och 2013 både som första hjälpen-givare och som social stödperson.


Information:

Datum: onsdag 31 maj 2017. kl. 17.00-18.30
Plats: Lunds stadsbibliotek, Rum: Utsikten. S:t Petri Kyrkogata 6, 222 21 Lund.

Vi bjuder på fika efteråt med möjlighet till nätverkande, kontaktskapande och utbyte av tips och erfarenheter!

Facebook EventKlicka här


Om Jobbtips:

Möt Lundabor med olika yrken och få tips om hur arbetsmarknaden i Sverige fungerar! Bredda ditt nätverk med kontakter i Sverige genom att träffa vanligt folk som är villiga att hjälpa dig!

I samarbete med Stadsbiblioteket anordnar ”Flyktingar Lund” en aktivitet riktad mot nyanlända vuxna och ungdomar, kallad ”Jobbtips”.


Kontakta oss:

mail: refugees.lund@gmail.com
tel: 073-992 76 78