Jobbtips med Alireza Ahmadi

Jobbtips med Alireza Ahmadi
November 8, 2017 admin

Hur är det för ensamkommande ungdomar att integrera sig i det svenska samhället? Hur är det att utveckla sig till egenföretagare? Onsdagen den 15:e november 2017 har vi följande talare:

Alireza Ahmadi, entreprenör, föreläsare, debattör, politiker, överlevare, konferencier och egenföretagare från Afghanistan.

Datum och tid:

Onsdag 15:e november 2017. kl. 17.00-18.30


Plats:

Lunds stadsbibliotek, Rum: Utsikten. S:t Petri Kyrkogata 6, 222 21 Lund.
Vi bjuder på fika efteråt med möjlighet till nätverkande, kontaktskapande och utbyte av tips och erfarenheter!


OM ALIREZA AHMADI, egenföretagare:

När jag var tre år flydde jag och min familj till Iran från kriget och fattigdomen i Afghanistan. Men i Iran fanns det ingen framtid för mig. Jag kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn när jag var 16 år. Idag, fyra år senare, är jag entreprenör, föreläsare, debattör, politiker, överlevare, konferencier och VD för min egen verksamhet – Alligration.

När jag kom hit för fyra år sedan så träffade jag en studie- och yrkesvägledare och förklarade för henne att jag ville ha hjälp med att utbilda mig till civilingenjör. Hon tittade på mig och så sade hon att jag borde satsa på att jobba i byggbranschen istället, att en utbildning på den nivån låg långt bortom min räckvidd. Sedan dess har jag hunnit vara med och starta Ensamkommandes förbund, jag var en av initiativtagarna till Asylstafetten, jag har suttit med i debattpaneler och jag har träffat många av våra ministrar. Det är viktigt för mig att visa för andra att det går att lyckas trots att någon säger att det inte kommer att gå.

Nu är det dags för mig att skriva nästa kapitel: Alligration som är min egen verksamhet. Utgångspunkten för detta är mitt eget motto: Jag snackar mindre och gör mer. Alligration handlar om problemlösning – men fokus ligger på att leverera lösningar på möjligheter snarare än lösningar på problem, och att synliggöra förebilder. Den kunskapen som jag har fått som flykting vill jag att andra ska få. Dels så vill jag berätta min berättelse om mina resor, dels vill jag samtidigt se en skillnad i hur vi jobbar med det som vi kallar integration. Jag vill ge människor en möjlighet att börja leva sina drömmar istället för att drömma om ett liv.


Om Jobbtips:

Möt Lundabor med olika yrken och få tips om hur arbetsmarknaden i Sverige fungerar! Bredda ditt nätverk med kontakter i Sverige genom att träffa vanligt folk som är villiga att hjälpa dig!
I samarbete med Stadsbiblioteket anordnar ”Flyktingar Lund” en aktivitet riktad mot nyanlända vuxna och ungdomar, kallad ”Jobbtips”.

Kontakta oss:
refugees.lund@gmail.com
tel: 073-992 76 78